Pasen

Met pasen vieren we dat Jezus, de zoon van God, uit de dood is opgestaan. Hij stierf op Goede Vrijdag aan het kruis en in de bijbel staat dat hij drie dagen later uit zijn graf is opgestaan. Pasen valt steeds op een andere datum. Pasen valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Dat kan de ene keer in maart zijn en de andere keer in april.
Waarom wordt het gevierd?Voordat het pasen is, is er eerst een 'goede week'. Hierin wordt het lijden en het sterven van Jezus te overwegen. Overwegen is erover nadenken.
Deze week begint altijd op palmzondag. Dit is de zondag voor pasen. Op deze zondag wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd.Na palmzondag krijgen we witte donderdag. Op deze dag at Jezus voor het laatst met zijn vrienden. dit wordt ook wel het laatste avondmaal genoemd. Jezus zei, toen Hij het brood in stukken brak en uitdeeldde: 'Dit is mijn lichaam, en het wordt voor iedereen gegeven'. En bij het ronddelen van de wijn zei Hij: Dit is mijn bloed dat voor iedereen wordt vergoten. Wanneer je in de kerk bent zeggen ze dit ook op bij het uitdelen van de communie.

De vrienden van Jezus snapten er niet veel van. Pas toen Jezus dood was begrepen ze waarom hij dat zei.De vrijdag voor pasen heet goede vrijdag. Op deze dag is Jezus doodgegaan. Ze hebben hem toen met spijkers aan het kruis geslagen.
Maar waarom heet deze dag goede vrijdag? Op deze dag heeft Jezus zijn leven aan ons gegeven. Ze zeggen dan ook dat Jezus hierdoor ook onze dingen die we fout doen kan vergeven.

© AstriDDesign